Lyrfilet i gressløksaus med potetmos, gulrøtter og bacon

Lyrfilet i gressløksaus med potetmos, gulrøtter og bacon

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
400 g
Smør
1 ss
Lettmelk
2 dl
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
400 g
Baconterninger
150 g
Sitron
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gressløk
½ bunt
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Lettmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
737 kcal
Fett:
11 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
70 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gulrøttene med skallet på! Da sparer du både tid og bevarer næringsstoffer. Skyll og gni dem lett under vann, før du kutter dem opp.

 Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Rør inn 2 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering. 
 Skrell og finhakk hvitløken, og finhakk gressløken. Skjær fisken i terninger. Smelt 2 ss smør i en mellomstor kjele, og stek hvitløken i smøret i ca. 1 minutt. Rør inn 2 ss hvetemel. Tilsett 5 dl lettmelk, litt og litt, mens du rører. Kok opp, og smak til med salt og pepper. Ha i gressløken og fisketerningene, og la fisken trekke på lav varme i ca. 5 minutter. La sausen og fisken stå på lav varme frem til servering. 
Kok opp ca. 5 dl vann i en kjele. Skrell gulrøttene, og kutt dem i terninger. Kok gulrøttene i 3–4 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter, eller til de er gylne.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!