Kremet kjøttdeiggryte med paprika og aromasopp servert med poteter og timian
3.65 (94)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Småpoteter
300 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Aromasopp
100 g
Kjøttdeig av storfe og lam
300 g
Vann
2,5 dl
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Grønnkål
50 g
Crème fraîche
150 g
Brunost
2 skiver
Timian
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 695 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du tyttebærsyltetøy i kjøleskapet, passer det godt til denne retten!
Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell løken og kutt den i skiver. Kutt paprikaen i staver. Rens soppene for jord og del dem i to.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter, til kjøttet har fått en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på et fat. Ha løken, paprikaen og soppen i stekepannen, og stek grønnsakene i ca. 2 minutter.
Mål opp 2,5 dl vann i et litermål og rør inn buljongen og maisstivelsen med en visp eller gaffel. Ha dette i stekepannen. Vend inn kjøttet, grønnkålen, crème fraîchen og brunosten, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i 4–5 minutter, og smak til med salt og pepper.
Finhakk timianen, og strø den over retten før servering.
Vel bekomme!