Kremet kjøttdeiggryte med paprika og aromasopp servert med poteter og timian

Kremet kjøttdeiggryte med paprika og aromasopp servert med poteter og timian

3.65 (94)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Småpoteter
300 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Aromasopp
100 g
Kjøttdeig av storfe og lam
300 g
Vann
2,5 dl
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Grønnkål
50 g
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Brunost
2 skiver
(Melk, Laktose)
Timian
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
695 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
68 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du tyttebærsyltetøy i kjøleskapet, passer det godt til denne retten!

Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell løken og kutt den i skiver. Kutt paprikaen i staver. Rens soppene for jord og del dem i to.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter, til kjøttet har fått en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på et fat. Ha løken, paprikaen og soppen i stekepannen, og stek grønnsakene i ca. 2 minutter.
 Mål opp 2,5 dl vann i et litermål og rør inn buljongen og maisstivelsen med en visp eller gaffel. Ha dette i stekepannen. Vend inn kjøttet, grønnkålen, crème fraîchen og brunosten, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i 4–5 minutter, og smak til med salt og pepper.
Finhakk timianen, og strø den over retten før servering.
Vel bekomme!