Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakte søtpoteter og sennep- og dilldressing
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Lettrømme
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
3 ss
Fiskekaker
720 g
Søtpoteter
3 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 398 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 30 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med søtpotetene de siste 10 minuttene av søtpotetenes steketid.
Sett stekeovnen på 230 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Skyll søtpotetene, og kutt dem i staver eller båter. Fordel søtpotetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til søtpotetene er gjennomstekte.
Skrell løken, og kutt den og agurken i tynne skiver. Ha løken og agurken i en skål, og vend inn 3 ss eddik, 3 ss sukker og litt salt.
Rør sammen lettrømmen og kryddermiksen i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side, til de er gjennomvarme.
Vel bekomme!