Grønnsakssuppe med bratwurst og chorizo, servert med steinovnsbakte brød

Grønnsakssuppe med bratwurst og chorizo, servert med steinovnsbakte brød

Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Bratwurst
400 g
(Melk, Laktose)
Chorizo
100 g
Gulrøtter
300 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Kålrot
300 g
Bakepotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Vann
1½ l
Rustikke multibrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Gressløk
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
478 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
31 g
Protein:
20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du fersk timian liggende? Ha en kvast i suppen mens den koker, for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem et skjærebrett, en kniv, en grønnsaksskreller, en stor kjele og et litermål.
Skrell eller skyll gulrøttene. Skjær bort skallet på selleriroten og kålroten. Kutt grønnsakene og bakepoteten i terninger. Skrell og finhakk løken. Skjær pølsene i grove biter, og skjær chorizoskivene i strimler. 
 Mål opp 1½ l vann i litermålet. Varm opp den store kjelen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsene, chrorizoen, gulrøttene, selleriroten, kålroten, poteten og løken i ca. 6 minutter. Tilsett  hønsebuljongen og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La suppen småkoke i ca. 15 minutter, til grønnsakene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper.
Varm de steinovnsbakte brødene i ovnen i 4–5 minutter, og skjær dem i to før servering. Finhakk gressløken og server den til suppen. 
Vel bekomme!