Grønnsakssuppe med bratwurst og chorizo, servert med steinovnsbakte brød
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Bratwurst
400 g
Chorizo
100 g
Gulrøtter
300 g
Sellerirot
300 g
Kålrot
300 g
Bakepotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Vann
1½ l
Rustikke multibrød
4 stk
Gressløk
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 478 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 31 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du fersk timian liggende? Ha en kvast i suppen mens den koker, for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem et skjærebrett, en kniv, en grønnsaksskreller, en stor kjele og et litermål.
Skrell eller skyll gulrøttene. Skjær bort skallet på selleriroten og kålroten. Kutt grønnsakene og bakepoteten i terninger. Skrell og finhakk løken. Skjær pølsene i grove biter, og skjær chorizoskivene i strimler.
Mål opp 1½ l vann i litermålet. Varm opp den store kjelen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsene, chrorizoen, gulrøttene, selleriroten, kålroten, poteten og løken i ca. 6 minutter. Tilsett hønsebuljongen og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La suppen småkoke i ca. 15 minutter, til grønnsakene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper.
Varm de steinovnsbakte brødene i ovnen i 4–5 minutter, og skjær dem i to før servering. Finhakk gressløken og server den til suppen.
Vel bekomme!