Stekte karbonader med fløtegratinerte poteter, ovnsbakt blomkål og steinsoppsaus
4.06 (64)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Fløtepoteter
800 g
Grana Padano
1 stk
Karbonader av svin
600 g
Blomkål
1 stk
Steinsoppsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 811 kcal
- Fett:
- 60 g
- Karbohydrater:
- 36 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp steinoppsausen (i posen) i en kjele med kokende vann i 10–15 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Fordel fløtepotetene i en ildfast form, og strø osten over. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter, til fløtepotetene er gjennomvarme.
Del blomkålen i skiver eller buketter, og fordel blomkålen på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt salt, pepper og smør. Stek brettet i ovnen i ca. 15 minutter, til blomkålen er gyllen.
Varm opp steinsoppsausen i en liten kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så den ikke svir seg.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned varmen, og tilsett 1 ss smør. Bruk spiseskjeen til å øse smøret over karbonadene mens de steker.
Vel bekomme!