Stekte karbonader med fløtegratinerte poteter, ovnsbakt blomkål og steinsoppsaus

Stekte karbonader med fløtegratinerte poteter, ovnsbakt blomkål og steinsoppsaus

4.06 (64)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Fløtepoteter
800 g
(Melk, Laktose)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Karbonader av svin
600 g
(Soya, Melk, Laktose)
Blomkål
1 stk
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
811 kcal
Fett:
60 g
Karbohydrater:
36 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp steinoppsausen (i posen) i en kjele med kokende vann i 10–15 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
 Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Fordel fløtepotetene i en ildfast form, og strø osten over. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter, til fløtepotetene er gjennomvarme.
Del blomkålen i skiver eller buketter, og fordel blomkålen på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt salt, pepper og smør. Stek brettet i ovnen i ca. 15 minutter, til blomkålen er gyllen.
Varm opp steinsoppsausen i en liten kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så den ikke svir seg.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned varmen, og tilsett 1 ss smør. Bruk spiseskjeen til å øse smøret over karbonadene mens de steker.
Vel bekomme!