Røkt svin med ovnsbakte grønnsaker og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Søtpoteter
2 stk
Sellerirot
300 g
Spisskål
1 bit
Røkt svinekam uten ben
350 g
Bearnéssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 371 kcal
- Fett:
- 28 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La kjøttet hvile i 3–4 minutter før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt søtpotetene og selleriroten i små terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–15 minutter.
Kutt spisskålen i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt smør. Stek spisskålen med snittflaten ned, til den er gyllen. Ha spisskålen over på et fat.
Krydre svinekammen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme og tilsett litt smør. Stek kjøttet i ca. 1 minutt på hver side, til det har fått en jevn stekeskorpe.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg.
Vel bekomme!