Lakseburger med urtebakte gulrøtter, kålsalat, agurksalsa og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesidereddik
- olivenolje
- olje
- salt
- sukker
Gulrøtter
400 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Agurk
1 stk
Sukker
½ ts
Olivenolje
2 ss
Eplesidereddik
2 ss
Grove hamburgerbrød
2 stk
Lakseburgere
260 g
Strimlet kålsalat
120 g
Hvitløksdressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend kålsalaten sammen med litt av hvitløksdressingen til en slags coleslaw.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss olje og tzatzikikrydderet. Stek brettet midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Skrell og del agurken i to på langs. Fjern innmaten med en teskje, og kutt agurken i små terninger. Ha terningene i en liten bolle, og bland inn 2 ss eddik, 2 ss olivenolje, ½ ts sukker og litt salt. La salsaen marinere frem til servering.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i ca. 1 minutt på hver side, til de har en jevn stekeflate.
Fordel burgerne, kålsalaten og agurksalsaen mellom burgerbrødene, og server de urtebakte gulrøttene ved siden av sammen med hvitløksdressingen.
Vel bekomme!