Lakseburger med urtebakte gulrøtter, kålsalat, agurksalsa og hvitløksdressing

Lakseburger med urtebakte gulrøtter, kålsalat, agurksalsa og hvitløksdressing

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesidereddik
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • sukker
Gulrøtter
400 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Agurk
1 stk
Sukker
½ ts
Olivenolje
2 ss
Eplesidereddik
2 ss
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Lakseburgere
260 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Strimlet kålsalat
120 g
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend kålsalaten sammen med litt av hvitløksdressingen til en slags coleslaw.

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss olje og tzatzikikrydderet. Stek brettet midt i ovnen i ca. 25 minutter. 
 Skrell og del agurken i to på langs. Fjern innmaten med en teskje, og kutt agurken i små terninger. Ha terningene i en liten bolle, og bland inn 2 ss eddik, 2 ss olivenolje, ½ ts sukker og litt salt. La salsaen marinere frem til servering. 
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i ca. 1 minutt på hver side, til de har en jevn stekeflate. 
Fordel burgerne, kålsalaten og agurksalsaen mellom burgerbrødene, og server de urtebakte gulrøttene ved siden av sammen med hvitløksdressingen. 
Vel bekomme!