Svinekoteletter med ovnsbakte grønnsaker og soppsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Banansjalottløk
1 stk
Svinekoteletter
700 g
Brokkoli
1 stk
Gressløk
0,5 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Rødløk
1 stk
Søtpotet
600 g
Hvetemel
1,5 ss
Melk
2 dl
Olje
Pepper
Salt
Smør
1,5 ss
Vann
1 dl
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne et knust hvitløksfedd i pannen når du steker svinekotelettene for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 240 grader.
Skrell og kutt ca 600 g søtpoteter i staver, og del 1 stk brokkoli i mindre buketter. Fordel søtpotetstavene og brokkolibukettene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Skrell og finhakk 1 stk banansjalottløk. Varm opp en liten kjele med litt olje til middels varme, og stek sjalottløken i ca 2 minutter. Smelt 1 1/2 ss smør i kjelen med løken, og rør inn 1 1/2 ss hvetemel, 1 pk hønsebuljong og 1 pk steinsoppulver. Tilsett 2 dl melk og 1 dl vann, og kok opp. Smak til med pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre ca 700 g svinekoteletter med litt salt og pepper. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile på et tallerken i 2-3 minutter før servering.
Finhakk 1/2 pk gressløk, og strø gressløken over retten før servering.
Vel bekomme!