Svinekoteletter med ovnsbakte grønnsaker og soppsaus

Svinekoteletter med ovnsbakte grønnsaker og soppsaus

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • vann
    Banansjalottløk
    1 stk
    Svinekoteletter
    700 g
    Brokkoli
    1 stk
    Gressløk
    0,5 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Rødløk
    1 stk
    Søtpotet
    600 g
    Hvetemel
    1,5 ss
    Melk
    2 dl
    Olje
    Pepper
    Salt
    Smør
    1,5 ss
    Vann
    1 dl
    sopp-/porcinipulver
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha gjerne et knust hvitløksfedd i pannen når du steker svinekotelettene for ekstra god smak!

    Sett stekeovnen på 240 grader.
    Skrell og kutt ca 600 g søtpoteter i staver, og del 1 stk brokkoli i mindre buketter. Fordel søtpotetstavene og brokkolibukettene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
    Skrell og finhakk 1 stk banansjalottløk. Varm opp en liten kjele med litt olje til middels varme, og stek sjalottløken i ca 2 minutter. Smelt 1 1/2 ss smør i kjelen med løken, og rør inn 1 1/2 ss hvetemel, 1 pk hønsebuljong og 1 pk steinsoppulver. Tilsett 2 dl melk og 1 dl vann, og kok opp. Smak til med pepper.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre ca 700 g svinekoteletter med litt salt og pepper. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile på et tallerken i 2-3 minutter før servering.
    Finhakk 1/2 pk gressløk, og strø gressløken over retten før servering.
    Vel bekomme!