Grønnsaksschnitzel i multibrød med gulrotfries, rødbetehummus og korianderdipp
4.09 (65)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Havre·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Vegetarschnitzler
240 g
Spinat
50 g
Rødbetehummus
200 g
Rustikke multibrød
2 stk
Gulrøtter
2 stk
Spisspaprika
1 stk
Urtemiks
1 pakke
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell
150 g
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 662 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til koriander- og yoghurtdippen med litt spisskummen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Rens paprikaen, og del den i store biter. Fordel gulrotstavene og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og urtemiksen. Stek brettet midt i ovnen i 20 minutter, eller til gulrotstavene er gylne og gjennomstekte. Snu på stavene en gang under steketiden. Det gjør ikke noen om paprikaen blir litt brent i kantene, det er da den blir karamellisert.
Stek multibrødene i ovnen i 4–5 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og tilsett litt olje. Stek schnitzlene i ca. 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme. Legg schnitzlene på et fat med lokk, slik at de holder seg varme frem til servering.
Skyll spinaten i kaldt vann.
Finhakk korianderen, og vend den inn i yoghurten. Smak til med saften fra sitronen og litt salt og pepper.
Del schnitzelene i strimler. Fyll multibrødene med rødbetehummusen, schnitzelstrimlene, spinaten og paprikaen. Topp retten med yoghurtdippen, og server gulrotfriesene ved siden av.
Vel bekomme!