Grønnsaksschnitzel i multibrød med gulrotfries, rødbetehummus og korianderdipp

Grønnsaksschnitzel i multibrød med gulrotfries, rødbetehummus og korianderdipp

4.09 (65)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Vegetarschnitzler
240 g
(Selleri, Havre, Hvete)
Spinat
50 g
Rødbetehummus
200 g
(Sesamfrø)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Gulrøtter
2 stk
Spisspaprika
1 stk
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
662 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til koriander- og yoghurtdippen med litt spisskummen!

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Rens paprikaen, og del den i store biter. Fordel gulrotstavene og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og urtemiksen. Stek brettet midt i ovnen i 20 minutter, eller til gulrotstavene er gylne og gjennomstekte. Snu på stavene en gang under steketiden. Det gjør ikke noen om paprikaen blir litt brent i kantene, det er da den blir karamellisert. 
Stek multibrødene i ovnen i 4–5 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og tilsett litt olje. Stek schnitzlene i ca. 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme. Legg schnitzlene på et fat med lokk, slik at de holder seg varme frem til servering.
Skyll spinaten i kaldt vann. 
Finhakk korianderen, og vend den inn i yoghurten. Smak til med saften fra sitronen og litt salt og pepper.
Del schnitzelene i strimler. Fyll multibrødene med rødbetehummusen, schnitzelstrimlene, spinaten og paprikaen. Topp retten med yoghurtdippen, og server gulrotfriesene ved siden av. 
Vel bekomme!