Lårfilet av kylling med ovnsbakte poteter og løk, kokt brokkoli og sjysaus

Lårfilet av kylling med ovnsbakte poteter og løk, kokt brokkoli og sjysaus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Rødløk
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Brokkoli
1 stk
Sjysaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
565 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk et hvitløksfedd og stek det sammen med potetene i ovnen.

Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
 Skrell løken. Kutt løken og potetene i båter. Fordel potetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20–25 minutter.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Ha sjysausen i en kjele, og gi den et lite oppkok. La den stå på lav varme frem til servering. 
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i vannet fra punkt 1 i ca. 2 minutter.
Fun fact! Kyllinglårfilet er renskåret kjøtt fra låret til kyllingen. Lårkjøttet har naturlig en høyere fettprosent enn brystfilet, noe som gjør kjøttet ekstra saftig og smakfullt!
Vel bekomme!