Lårfilet av kylling med ovnsbakte poteter og løk, kokt brokkoli og sjysaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Rødløk
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Sitruskrydder
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Sjysaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 565 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 50 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk et hvitløksfedd og stek det sammen med potetene i ovnen.
Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skrell løken. Kutt løken og potetene i båter. Fordel potetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20–25 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Ha sjysausen i en kjele, og gi den et lite oppkok. La den stå på lav varme frem til servering.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i vannet fra punkt 1 i ca. 2 minutter.
Fun fact! Kyllinglårfilet er renskåret kjøtt fra låret til kyllingen. Lårkjøttet har naturlig en høyere fettprosent enn brystfilet, noe som gjør kjøttet ekstra saftig og smakfullt!
Vel bekomme!