Karbonader med bakte grønnsaker, potetmos, persille og brun saus
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
800 g
Smør
2 ss
Melk
2 dl
Gulrøtter
400 g
Pastinakker
2 stk
Gul løk
1 stk
Brun saus
400 g
Kruspersille
1 bunt
Grove karbonader m/løk
720 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 578 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem en grønnsaksskreller, en mellomstor kjele, et desilitermål, en spiseskje, et skjærebrett, en kniv, et stekebrett, en liten kjele, en sleiv, en stekepanne og en stekespade.
Skrell potetene hvis du vil, ha dem i en kjele, og dekk med med vann. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Potetene er ferdige når du enkelt kan stikke en gaffel i dem.
Dekk stekebrettet med bakepapir. Skyll eller skrell gulrøttene og pastinakkene. Skrell løken. Kutt pastinakkene og gulrøttene i terninger, og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene utover stekebrettet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte og har fått litt farge.
Ha den brune sausen i den mellomstore kjelen, og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i ca. 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Mål opp ca. 2 dl melk i desilitermålet. Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 2 ss smør. Ha i melken, litt og litt, mens du rører med sleiven, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper før servering.
Finhakk persillen, og vend den inn med grønnsakene eller server den ved siden av.
Vel bekomme!