Risnudelsalat med laks, sprø grønnsaker og teriyaki- og limedressing
3.92 (102)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Risnudler
180 g
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Bønnespirer
1 pakke
Ingefær
1 bit
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Soyasaus
2 ss
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
325 g
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 856 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 100 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en ekstra god og nøtteaktig smak, kan du riste sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell gulroten og grovriv den på et rivjern. Skyll agurken, del den i to på langs og skrap ut den myke kjernen med en skje. Kutt agurken i tynne skiver.
Ha den strimlede kålsalaten, agurken, gulroten og bønnespirene i en stor serveringsbolle sammen med nudlene.
Skrell ingefæren med en skje. Finriv 1–2 ts ingefær på et rivjern. Bland sammen teriyakisausen, 2 ss soyasaus, 1 ss olivenolje og saft fra halve limen i en serveringsskål. Smak til med ingefæren.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper.
Vend teriyaki- og limedressingen inn i risnudelsalaten, og topp retten med fisken og sesamfrøene.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Fun fact! Teriyaki er en japansk tilberedningsteknikk hvor mat stekes eller grilles i en marinade av soyasaus, mirin og sukker. Ordet teriyaki kommer fra ordet teri, som refererer til den skinnende overflaten maten får på grunn av sukkeret i marinaden, og yaki, som betyr grilling eller steking.
Vel bekomme!