Risnudelsalat med laks, sprø grønnsaker og teriyaki- og limedressing

Risnudelsalat med laks, sprø grønnsaker og teriyaki- og limedressing

3.92 (102)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Risnudler
180 g
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Bønnespirer
1 pakke
Ingefær
1 bit
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Soyasaus
2 ss
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
856 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
100 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en ekstra god og nøtteaktig smak, kan du riste sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne.

Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell gulroten og grovriv den på et rivjern. Skyll agurken, del den i to på langs og skrap ut den myke kjernen med en skje. Kutt agurken i tynne skiver.
 Ha den strimlede kålsalaten, agurken, gulroten og bønnespirene i en stor serveringsbolle sammen med nudlene.
 Skrell ingefæren med en skje. Finriv 1–2 ts ingefær på et rivjern. Bland sammen teriyakisausen, 2 ss soyasaus, 1 ss olivenolje og saft fra halve limen i en serveringsskål. Smak til med ingefæren.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper.
Vend teriyaki- og limedressingen inn i risnudelsalaten, og topp retten med fisken og sesamfrøene. 
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Fun fact! Teriyaki er en japansk tilberedningsteknikk hvor mat stekes eller grilles i en marinade av soyasaus, mirin og sukker. Ordet teriyaki kommer fra ordet teri, som refererer til den skinnende overflaten maten får på grunn av sukkeret i marinaden, og yaki, som betyr grilling eller steking.
Vel bekomme!