Helstekt indrefilet av svin med fløtepoteter og rødbetesalat med appelsin, spinat og fetaost
4.31 (85)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Fløtepoteter
400 g
Rødbeter
2 stk
Gul løk
1 stk
Appelsin
1 stk
Spinat
100 g
Fetaost
50 g
Soyamarinert indrefilet av svin
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 584 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk plasthansker, forkle og plastfjøl når du skreller og deler rødbetene, da de gir fra seg mye farge.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek formen midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til fløtepotetene er gjennomvarme.
Skrell rødbetene og løken. Kutt rødbetene i båter, og løken i 2 cm tykke ringer. Finriv litt av appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha rødbetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og bland inn det revne appelsinskallet, og litt olje, salt og pepper. Stek brettet nederst i ovnen i ca. 20 minutter, eller til rødbetene er gjennomstekte. Snu på rødbetene en gang i løpet av steketiden.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Når det gjenstår ca. 15 minutter av steketiden til rødbetene, legger du kjøttet på stekebrettet sammen med rødbetene. Bruk steketermometer hvis du har, kjøttet skal ha en temperatur på 68 grader. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i 4 skiver.
Skrell appelsinen, og kutt appelsinkjøttet i terninger. Skyll spinaten i kaldt vann. Bland spinaten og appelsinbitene inn med de ferdistekte rødbetene.
Fordel rødbete- og appelsinsalaten på tallerkener, og smuldre over fetaosten.
Vel bekomme!