Eggenudler med kyllinglårfilet i teriyakisaus med lime og fersk koriander
4.06 (85)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Eggenudler
200 g
Brokkoli
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Chiliflak
1 pakke
Teriyakisaus
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 349 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 6 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dryss grovknuste cashew- eller peanøtter over retten, og server med soyasaus.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skrell brokkolistilken og hvitløken. Kutt brokkolistilken i tynne staver, og finhakk hvitløken. Skrell gulroten, og kutt den i tynne staver. Grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. Legg grønnsakene over på en tallerken. Skjær kyllingen i strimler.
Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og ønsket mengde av chiliflakene i 3–4 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Legg kyllingen over på et fat.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek brokkoli- og gulrotstavene, og hvitløken i 2–3 minutter. Vend inn teriyakisausen og kyllingen, og stek videre i ca. 1 minutt. Vend inn nudlene.
Server limebåtene og korianderen til retten.
Vel bekomme!