Stekt kveitefilet med hvitløksbakt reddik og brokkoli, bearnéssaus og saltkokte poteter
4.37 (86)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Brokkoli
½ stk
Reddiker
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kveitefilet m/skinn
375 g
Bearnéssaus
220 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 703 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan deles i to, og bakes i ovnen sammen med brokkolien.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kutt reddikene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Ha brokkolien, reddikene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og bland sammen. Stek brettet midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til brokkolien er gjennomstekt.
Ha fisken på en skjærefjøl med skinnsiden ned. Skjær forsiktig av skinnet med en skarp kniv, og del fisken i porsjonstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje og smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom så sausen ikke svir seg.
Fun fact! Kveiten er rik på proteiner, vitamin D, vitamin B12 og selen. Selen bidrar blant annet til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Kveiten har i tillegg et utsøkt kjøtt, og er en staselig fisk man tradisjonelt har servert til ekstra fine gjester – som dere.
Vel bekomme!