Pannestekt lyr med poteter, gulrotpuré og erte- og kryddersmør

Pannestekt lyr med poteter, gulrotpuré og erte- og kryddersmør

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
1000 g
Gulrøtter
600 g
Melk
½ dl
Smør
2 ss
Lyrfilet
1000 g
(Fisk)
Hvetemel
3–4 ss
Kryddersmør
2 pakke
(Melk, Laktose)
Erter
250 g
Bladpersille
1 bunt
Soyasaus
4 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
171 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
4 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til gulrotpuréen med litt finrevet, fersk ingefær!

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kok gulrøttene i 5–7 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn ½ dl melk og 2 ss smør. Kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med kjøkkenpapir. Fordel ca. 4 ss hvetemel på et fat. Krydre fisken med salt og pepper og vend den i hvetemelet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og bruk spiseskjeen til å øse smøret over fisken mens den steker.
Smelt kryddersmøret i en liten kjele på lav varme, og tilsett ertene. La ertene trekke i smøret i 3–4 minutter. Finhakk persillen og vend den inn i smøret før servering. Smak til med ca. 4 ss soyasaus.
Fun fact! Lyren hører til i torskefamilien. Den er mager, og samtidig en god kilde til protein.
Vel bekomme!