Pannestekt lyr med poteter, gulrotpuré og erte- og kryddersmør
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
1000 g
Gulrøtter
600 g
Melk
½ dl
Smør
2 ss
Lyrfilet
1000 g
Hvetemel
3–4 ss
Kryddersmør
2 pakke
Erter
250 g
Bladpersille
1 bunt
Soyasaus
4 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 171 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 38 g
- Protein:
- 4 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til gulrotpuréen med litt finrevet, fersk ingefær!
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kok gulrøttene i 5–7 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn ½ dl melk og 2 ss smør. Kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med kjøkkenpapir. Fordel ca. 4 ss hvetemel på et fat. Krydre fisken med salt og pepper og vend den i hvetemelet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og bruk spiseskjeen til å øse smøret over fisken mens den steker.
Smelt kryddersmøret i en liten kjele på lav varme, og tilsett ertene. La ertene trekke i smøret i 3–4 minutter. Finhakk persillen og vend den inn i smøret før servering. Smak til med ca. 4 ss soyasaus.
Fun fact! Lyren hører til i torskefamilien. Den er mager, og samtidig en god kilde til protein.
Vel bekomme!