Bacalao med lettsaltet torsk, poteter, paprika, oliven og persille
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
400 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød chili
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Tomatpuré
2 ss
Moste tomater
350 ml
Oliven
1 pakke
Olje
2 ss
Vann
1 dl
Sukker
½ ts
Lettsaltet torskefilet
375 g
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 149 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 33 g
- Protein:
- 4 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en litt raskere rett, stek fisken i en stekepanne med olje i 3–4 minutter på hver side. Server gjerne grovt brød ved siden av.
Skrell løken og hvitløken. Finhakk ønsket mengde av chilien og hvitløken. Kutt løken og paprikaen i tynne skiver.
Kutt potetene i skiver, og kok potetskivene i ca. 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet og la potetene dampe av seg.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss olje. Stek løkskivene, chilien, paprikaen og hvitløken i ca. 2 minutter, til løkskivene er blanke. Tilsett tomatpuréen og stek den sammen med grønnsakene i ca. 2 minutter. Ha i de moste tomatene, 1 dl vann og olivenene. La sausen småkoke i ca. 15 minutter, og bland inn potetskivene. Hvis sausen blir for tykk, kan du ha i litt mer vann. Smak til med salt, pepper og ½ ts sukker.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk av den med kjøkkenpapir. Krydre fiskestykkene med pepper, og trykk dem litt ned i sausen. La fisken trekke under lokk i 10–12 minutter.
Finhakk persillen, og ha den i en skål. Vend inn 1 ss olivenolje, og topp retten med nykvernet pepper og persille ved servering.
Vel bekomme!