Bacalao med lettsaltet torsk, poteter, paprika, oliven og persille

Bacalao med lettsaltet torsk, poteter, paprika, oliven og persille

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Poteter
400 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød chili
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Tomatpuré
2 ss
Moste tomater
350 ml
Oliven
1 pakke
Olje
2 ss
Vann
1 dl
Sukker
½ ts
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
149 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
33 g
Protein:
4 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en litt raskere rett, stek fisken i en stekepanne med olje i 3–4 minutter på hver side. Server gjerne grovt brød ved siden av.

Skrell løken og hvitløken. Finhakk ønsket mengde av chilien og hvitløken. Kutt løken og paprikaen i tynne skiver. 
Kutt potetene i skiver, og kok potetskivene i ca. 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet og la potetene dampe av seg. 
 Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss olje. Stek løkskivene, chilien, paprikaen og hvitløken i ca. 2 minutter, til løkskivene er blanke. Tilsett tomatpuréen og stek den sammen med grønnsakene i ca. 2 minutter. Ha i de moste tomatene, 1 dl vann og olivenene. La sausen småkoke i ca. 15 minutter, og bland inn potetskivene. Hvis sausen blir for tykk, kan du ha i litt mer vann. Smak til med salt, pepper og ½ ts sukker.
 Skyll fisken i kaldt vann og tørk av den med kjøkkenpapir. Krydre fiskestykkene med pepper, og trykk dem litt ned i sausen. La fisken trekke under lokk i 10–12 minutter.
Finhakk persillen, og ha den i en skål. Vend inn 1 ss olivenolje, og topp retten med nykvernet pepper og persille ved servering.
Vel bekomme!