Grove medisterkaker med potetmos, erter og stekt rosenkål

Grove medisterkaker med potetmos, erter og stekt rosenkål

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Medisterkaker
360 g
(Soya, Melk, Laktose)
Rosenkål
200 g
Erter
125 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Kruspersille
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetmosen blir enda bedre med smør og litt revet sitronskall.

Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Kok potetmosen (i posen) i ca. 15 minutter. Kok ertene i kjelen de siste 2 minuttene av potetmosens koketid.
Kutt bunnene av rosenkålene, og del hver rosenkål i to. Grovhakk persillen. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2–3 ss smør. Stek medisterkakene i ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Stek rosenkålen sammen med medisterkakene de siste 6–7 minuttene av medisterkakenes steketid. Krydre med salt og pepper.
Hell potetmosen og ertene over i hver sin serveringsskål.
Server de rørte tyttebærene og persillen til retten.
Tyttebærblomstene ble brukt mot astma, mens tyttebærsaften ble brukt mot feber. Bærene har kanskje gått av moten som foretrukken medisin, men de egner seg fremdeles utmerket som tilbehør til kjøtt- og viltretter!
Vel bekomme!