Krydrede kyllinglår med fargerike grønnsaker, maiskolber, småpoteter og ajvarsaus

Krydrede kyllinglår med fargerike grønnsaker, maiskolber, småpoteter og ajvarsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Maiskolber
1 pakke
Småpoteter
300 g
Kyllinglår
430 g
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Ajvarsaus
1 beger
(Egg, Sennep, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
112 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
25 g
Protein:
3 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag maispuré av maiskolbene: Kutt maiskornene av maiskolbene, og kok dem opp med litt melk, smør, salt og pepper. Kjør blandingen til en jevn masse med en stavmikser.

Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt maiskolbene i to. Fordel småpotetene utover halvparten av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Legg maiskolbene på den andre halvdelen av brettet. Stek brettet i ovnen 15–20 minutter. Stek kyllingen sammen med grønnsakene de siste ca. 10 minuttene av steketiden. 
Kutt squashen og paprikaen i grove biter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek squashen og paprikaen i 4–5 minutter, og krydre med salt og pepper.
Server ajvarsausen til retten.
Fun fact! Mais er verdens største kornart og utgjør 40 prosent av den samlede kornforsyningen i verden!
Vel bekomme!