Smørstekt torsk med selleri- og potetpuré, stekt gulrot og purreløk

Smørstekt torsk med selleri- og potetpuré, stekt gulrot og purreløk

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Selleri- og potetpuré
500 g
(Selleri, Melk, Laktose)
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
12 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
3 g
Protein:
0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket dill over fisken for enda bedre smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Del purreløken i to, og skyll den i kaldt vann. Kutt purreløken i skiver. Skrell og kutt hvitløken i to. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek fisken i ca. 1 minutt på hver side, og krydre den med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha 1 ss smør og hvitløken i pannen. Bruk en spisesekje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker. Ha fisken, hvitløken og smøret over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 5 minutter.
Varm opp selleri- og potetpuréen i en liten kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek gulrotstavene i 2–3 minutter. Tilsett purreløken, og stek videre i ca. 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra halve sitronen.
Vel bekomme!