Smørstekt torsk med selleri- og potetpuré, stekt gulrot og purreløk
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Torskefilet
375 g
Selleri- og potetpuré
500 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 12 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 3 g
- Protein:
- 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket dill over fisken for enda bedre smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Del purreløken i to, og skyll den i kaldt vann. Kutt purreløken i skiver. Skrell og kutt hvitløken i to.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek fisken i ca. 1 minutt på hver side, og krydre den med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha 1 ss smør og hvitløken i pannen. Bruk en spisesekje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker. Ha fisken, hvitløken og smøret over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 5 minutter.
Varm opp selleri- og potetpuréen i en liten kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek gulrotstavene i 2–3 minutter. Tilsett purreløken, og stek videre i ca. 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra halve sitronen.
Vel bekomme!