Crispy laks med ingefærstekt brokkoli, ris og sweet chili-dressing
4.36 (90)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Jasminris
150 g
Brokkolibuketter
300 g
Ingefær
1 bit
Soyasaus
2 ss
Egg
2 stk
Laksefilet
325 g
Panko
1 pakke
Lettrømme
150 g
Sweet chili-saus
1 beger
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1216 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 142 g
- Protein:
- 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med litt salt istedet!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett olje. Stek brokkolien i 4–5 minutter til den får litt farge. Skru ned varmen, og vend inn 1 ss smør, 2 ss soyasaus og halvparten av ingefæren.
Knekk eggene i en skål, og visp dem sammen med litt salt. Ha pankoen på en stor tallerken eller i en frysepose, og vend fisken i eggeblandingen og så i pankoen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett litt olje og 1 ss smør. Stek fisken 1–2 minutter på hver side, eller til den er gyllen.
Bland sammen rømmen og chilisausen i en skål, og smak til med resten av ingefæren, salt og pepper.
Fun fact! Ingefærplanten er i slekt med blant annet gurkemeie og kardemomme. Ingefærroten, som er den delen vi bruker i maten, har vært brukt i både mat og naturmedisin i tusener av år.
Vel bekomme!