Jegergryte med grønnsaker, kjøttdeig og hjemmelaget potetmos
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Mandelpoteter
400 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kjøttdeig
350 g
Oksebuljong
½ pakke
Maisstivelse
½ pakke
Urtemiks
1 pakke
Lett crème fraîche
75 g
Gressløk
1 bunt
Vann
3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 568 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Knus potetene lett, uten smør og melk, om du vil spare litt tid.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt løken i to på langs, og skrell og finhakk den. Skrell gulrøttene om ønskelig, og kutt dem i skiver.
Bland oksebuljongen, urtemiksen, maisstivelsen og 3 dl vann sammen i en liten bolle. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter og legg den over på en tallerken. Stek grønnsakene fra punkt 2 i fettet fra kjøttdeigen i 2–3 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen, og rør inn buljongblandingen. Tilsett crème fraîchen, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med pepper og eventuelt litt salt.
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos dem sammen med 1 ss smør, og spe på med 1 dl melk, litt og litt under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Finhakk gressløken, og vend den inn i potetmosen, eller server den til retten. Server resten av crème fraîchen ved siden av.
Vel bekomme!