Baconsurret kyllingbryst med potetmos og stekt sellerirot

Baconsurret kyllingbryst med potetmos og stekt sellerirot

Ny oppskrift
Under 40 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Melk
  • pepper
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Bacon i skiver
0,5 g
Kyllingfilet
300 g
Poteter
300 g
Sellerirot
1 stk
(Selleri)
Melk
Solsikke-/rapsolje
Pepper
Salt
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tips!; Bruk en visp til å piske potetkremen mens du sper på med melken.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kok ca 350 g poteter i 20-25 minutter, eller til potetene er møre.
Skjøt sammen to og to skiver fra 1/2 pk baconskiver på en skjærefjøl. Rull baconet rundt hvert kyllingstykke fra ca 300 g delt kyllingfilet. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca 2 minutter på hver side, og ha den deretter over i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i 10-12 minutter, eller til den er gjennomstekt. La den hvile et par minutter før servering.
Skrell og kutt 1 bit sellerirot i terninger. Skyll stekepannen du brukte til kyllingen i varmt vann, ha i litt ny olje, og varm den opp til middels høy varme. Stek selleriroten i 4-5 minutter. Krydre med salt og pepper, og tilsett 1 ss smør det siste minuttet av steketiden.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt rett før servering.
Vel bekomme!