Pannestekt brosme med smørsaus, gulrot og kålrot
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Sjalottløk
1 stk
Brosmefilet
350 g
Gulrot
0,300 kg
Kålrot
1 stk
Seterrømme
0,33 pakke
Sitron
0,5 stk
Solsikke-/rapsolje
Pepper
Salt
Smør
Vann
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tips!;Ha litt finhakket, fersk gressløk i sausen rett før servering.
Sett en kjele med 1 l vann og litt salt på kok.
Skrell og finhakk 1 stk banansjalottløk. Varm opp en liten kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken til den er blank, og tilsett 1 flaske hvitvin. Stek videre til hvitvinen er redusert til 1/3 av den opprinnelige mengden.
Skrell og kutt 1 bit kålrot og ca 300 g gulrot i grove biter. Kok grønnsakene i vannet fra punkt 1 i 7-8 minutter.
Skjær ca 350 g brosmefilet i porsjonsstykker, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side. Ha i 1 ss smør det siste stekeminuttet, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
Skjær ca 75 g smør i terninger. Ha 1/3 pk seterrømme i hvitvinsreduksjonen fra punkt 2, kok opp, og ta kjelen av varmen. Pisk inn smørterningene, og smak til med salt og saften fra 1/2 stk sitron rett før servering.
Sil vannet av grønnsakene, ha dem tilbake i kjelen, og vend inn 1 ss smør.
Vel bekomme!