Kokosgryte med rød curry, søtpotet, kikerter, eple, sesamfrø og koriander, servert med ris og multibrød

Kokosgryte med rød curry, søtpotet, kikerter, eple, sesamfrø og koriander, servert med ris og multibrød

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
150 g
Gul løk
½ stk
Søtpotet
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kikerter
1 pakke
Lime
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvetemel
½ ss
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Rødt eple
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
724 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
114 g
Protein:
22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne litt kokosflak eller cashewnøtter i en tørr stekepanne, og dryss det over gryten ved servering.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell løken og søtpoteten. Finhakk løken, og kutt paprikaen og søtpoteten i mindre biter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Kutt eplet i små terninger. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i ca. 1 minutt. Legg sesamfrøene over på en tallerken. 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og søtpoteten i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1–2 ss currypaste og ½ ss hvetemel, og stek videre, under omrøring, i ca. 1 minutt. Rør inn kokosmelken og grønnsaksbuljongen, kok opp, og la det hele småkoke i ca. 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Rør inn litt vann i gryten hvis den blir for tykk. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, det revne limeskallet, saften fra limen og eventuelt mer av currypasten.
Varm multibrødene i ovnen i 4–5 minutter. 
Grovhakk korianderen. Topp gryten med sesamfrøene, epleterningene og korianderen. Server risen og multibrødene til retten. 
Vel bekomme!