Hjemmelaget lasagne med fersk timian, ruccola- og cherrytomatsalat
4.17 (94)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Timian
1 bunt
Kjøttdeig
350 g
Hakkede tomater
1 boks
Helmelk
3 dl
Smør
1,5 ss
Hvetemel
1,5 ss
Ferske lasagneplater
250 g
Revet mozzarella
100 g
Ruccola
50 g
Cherrytomater
250 g
Olivenolje
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 724 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 22 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid kan lasagnen forberedes dagen før, så er det bare å sette den i ovnen før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Plukk bladene av timianen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 1–2 minutter, til løken er blank. Ha i kjøttdeigen, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett de hakkede tomatene og timianen, og la det hele småkoke i 6–7 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en liten kjele til middels varme, og ha i 1,5 ss smør. Rør inn 1,5 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp sausen, og la den småkoke på lav varme i 3–4 minutter. Smak til med salt.
Pensle en ildfast form med litt olje. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen av formen, legg et lag med lasagneplater oppå kjøttsausen, og deretter et lag med hvit saus. Gjenta dette 2–3 ganger. Trykk platene godt ned slik at sausen kommer helt ut i kantene og dekker platene. Topp lasagnen med mozzarellaen, og stek formen midt i ovnen i 20–25 minutter.
Skyll ruccolaen og tomatene i kaldt vann. Kutt tomatene i to, og ha dem i en serveringsskål sammen med ruccolaen, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper, og bland sammen.
Vel bekomme!