Sitrusbakt torskefilet med hvitløkspoteter, glaserte gulrøtter og eple- og dillvinaigrette

Sitrusbakt torskefilet med hvitløkspoteter, glaserte gulrøtter og eple- og dillvinaigrette

4.26 (86)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
½ ss
Sjalottløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Dill
1 bunt
Lime
1 stk
Torskefilet med skinn
375 g
(Fisk)
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Gulrøtter
3 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
405 kcal
Fett:
1 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan også stekes i stekepannen med litt smør for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 200 grader.
 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i ca. 2 minutter. Skrell og knus hvitløken. Ha ½ ss smør og hvitløken i kjelen sammen med potetene, og stek potetene i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. 
 Skrell og finhakk sjalottløken. Kutt eplet i små terninger, og grovhakk dillen. Bland løken, epleterningene og dillen i en serveringsskål, og vend inn ca. 1 dl olivenolje og saften fra limen. Smak til med salt og pepper. 
 Skjær fisken i porsjonstykker. Fordel fisken med skinnsiden ned i en smurt ildfast form, og krydre den med sitruskrydderet. Stek formen midt i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. Fjern skinnet før servering.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Kok gulrotstavene i lettsaltet vann i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Sil vannet av gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett ½ ts sukker og litt smør, og varm det hele opp på middels varme til sukkeret har smeltet. Vend på gulrøttene underveis slik at de dekkes helt av glaseringen. Krydre med litt salt.   
Fun fact! Eple har et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen. Det har mest vitamin C rett under skallet, så det er aller sunnest å spise det med skallet på.
Vel bekomme!