Ovnsbakt svinenakke med risotto og stekt brokkoli og tomat

Ovnsbakt svinenakke med risotto og stekt brokkoli og tomat

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • vann
    Sjalottløk
    1 stk
    Brokkoli
    0.50 stk
    Cherrytomater
    0,5 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Kinesisk hvitløk
    0,5 stk
    Risottoris
    1 g
    Svinenakke
    360 g
    Extra virgin olivenolje
    Olje
    Pepper
    Salt
    Smør
    Vann
    9 dl
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Bytt gjerne ut 1/3 av vannet i risottoen med hvitvin for en ekstra god smak.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell og finhakk 1 stk banansjalottløk. Skrell og knus 1/2 stk kinesisk hvitløk med flatsiden av kniven.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek ca 360 g svinenakke i 1-2 minutter på hver side, skru ned varmen til middels, og tilsett 1 ss smør og hvitløken. Øs smøret over kjøttet, og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet i en ildfast form, og stek det ferdig i ovnen i 15-17 minutter. Ikke vask pannen.
    Varm opp en kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek banansjalottløken i 2-3 minutter, tilsett 1 pk risottoris, 1 pk hønsebuljong og 9 dl vann, og la det småkoke i 15-18 minutter. Rør om av og til, slik at det ikke svir seg.
    Del 1/2 stk brokkoli i små buketter, og kutt 1/2 boks cherrytomater i to.
    Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til høy varme. Stek brokkolien i 2-3 minutter, skru ned varmen til middels, tilsett cherrytomatene, 1 ss smør og litt salt, og stek videre i ca 2 minutter.
    Vel bekomme!