Ovnsbakt svinenakke med risotto og stekt brokkoli og tomat
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Sjalottløk
1 stk
Brokkoli
0.50 stk
Cherrytomater
0,5 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kinesisk hvitløk
0,5 stk
Risottoris
1 g
Svinenakke
360 g
Extra virgin olivenolje
Olje
Pepper
Salt
Smør
Vann
9 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt gjerne ut 1/3 av vannet i risottoen med hvitvin for en ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk 1 stk banansjalottløk. Skrell og knus 1/2 stk kinesisk hvitløk med flatsiden av kniven.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek ca 360 g svinenakke i 1-2 minutter på hver side, skru ned varmen til middels, og tilsett 1 ss smør og hvitløken. Øs smøret over kjøttet, og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet i en ildfast form, og stek det ferdig i ovnen i 15-17 minutter. Ikke vask pannen.
Varm opp en kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek banansjalottløken i 2-3 minutter, tilsett 1 pk risottoris, 1 pk hønsebuljong og 9 dl vann, og la det småkoke i 15-18 minutter. Rør om av og til, slik at det ikke svir seg.
Del 1/2 stk brokkoli i små buketter, og kutt 1/2 boks cherrytomater i to.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til høy varme. Stek brokkolien i 2-3 minutter, skru ned varmen til middels, tilsett cherrytomatene, 1 ss smør og litt salt, og stek videre i ca 2 minutter.
Vel bekomme!