Lårfilet av kylling med honningglaserte gulrøtter, potetmos og kremet appelsinsaus

Lårfilet av kylling med honningglaserte gulrøtter, potetmos og kremet appelsinsaus

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
800 g
Gressløk
1 bunt
Smør
2 ss
Melk
2 dl
Gulrøtter
600 g
Honning
2 pakke
Kyllinglårfilet
600 g
Sitruskrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
498 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell og finhakk eventuelle rester av ingefæren fra svineretten, og stek den i litt olje før du tilsetter appelsinsausen.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem en middels stor kjele, et skjærebrett, en kniv, et stekebrett, en liten kjele, en stekepanne, en stekespade, en spiseskje, et desilitermål og potetmoser eller noe annet å mose potetene med. 
Skrell potetene hvis du vil. Ha potetene i den middels store kjelen, og dekk dem med vann. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Potetene er ferdige når du lett kan stikke en gaffel i dem. 
 Dekk stekebrettet med bakepapir. Skyll gulrøttene i kaldt vann, og kutt dem i staver. Fordel gulrotstavene utover brettet, og vend inn litt olje, salt, pepper og honningen. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter.
Ha appelsinsausen i den lille kjelen, og kok opp under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering. 
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i ca. 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet.
 Mål opp 2 dl melk i desilitermålet. Hell vannet av potetene og mos dem sammen med 2 ss smør. Ha i melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Finhakk gressløken og vend den inn i potetmosen eller server den ved siden av.
Vel bekomme!