Lårfilet av kylling med honningglaserte gulrøtter, potetmos og kremet appelsinsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
800 g
Gressløk
1 bunt
Smør
2 ss
Melk
2 dl
Gulrøtter
600 g
Honning
2 pakke
Kyllinglårfilet
600 g
Sitruskrydder
2 pakke
Kremet appelsinsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 498 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 49 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell og finhakk eventuelle rester av ingefæren fra svineretten, og stek den i litt olje før du tilsetter appelsinsausen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem en middels stor kjele, et skjærebrett, en kniv, et stekebrett, en liten kjele, en stekepanne, en stekespade, en spiseskje, et desilitermål og potetmoser eller noe annet å mose potetene med.
Skrell potetene hvis du vil. Ha potetene i den middels store kjelen, og dekk dem med vann. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Potetene er ferdige når du lett kan stikke en gaffel i dem.
Dekk stekebrettet med bakepapir. Skyll gulrøttene i kaldt vann, og kutt dem i staver. Fordel gulrotstavene utover brettet, og vend inn litt olje, salt, pepper og honningen. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter.
Ha appelsinsausen i den lille kjelen, og kok opp under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i ca. 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet.
Mål opp 2 dl melk i desilitermålet. Hell vannet av potetene og mos dem sammen med 2 ss smør. Ha i melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Finhakk gressløken og vend den inn i potetmosen eller server den ved siden av.
Vel bekomme!