Pasta all'arrabbiata med pannestekt torsk

Pasta all'arrabbiata med pannestekt torsk

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • smør eller solsikke-/rapsolje
    • sukker
    • vann
    Oregano eller basilikum
    0,5 ts
    Pasta
    400 g
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Hakkede tomater
    1 boks
    Rød chili
    0,5 stk
    Rødløk
    1 stk
    Spisspaprika
    1 stk
    Tomatpuré
    140 g
    Torskefilet
    350 g
    Extra virgin olivenolje
    0,5 dl
    Smør eller solsikke-/rapsolje
    Pepper
    Salt
    Smør
    1 ss
    Sukker
    2 ts
    Vann
    2 l
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt sitronsaft over fisken rett før servering!

    Sett ovnen på 220 grader og en kjele med ca 2 l vann på kok.
    Skrell og finhakk 1 stk rødløk, 1 stk spisspaprika, 1/2 stk kinesisk hvitløk, 1/2 stk rød chili. Varm opp 1/2 dl olivenolje til middels varme og stek grønnsakene sammen med 1/2 pk basilikum og oregano i ca 5 minutter. Ha i 1/2 boks tomatpurè, 1 boks knuste tomater, 1 ts sukker, litt salt og kok videre i ca 10 minutter.
    Kok 1 pk giglipasta i ca 5 minutter, sil av pastaen og ta vare på ca 2 dl av pastavannet. Ha pastavannet i sausen sammen med pastaen og kok den ferdig i ca 2-3 minutter. Rør om innimellom.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Kutt ca 350 g torskefilet i to like stykker, krydre med salt og 1/2 stk kinesisk hvitløk, og stek i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør og 1/2 stk kinesisk hvitløk (delt i to med skallet på) i stekepannen og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
    Vel bekomme!