Pasta all'arrabbiata med pannestekt torsk
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- pepper
- salt
- smør
- smør eller solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Oregano eller basilikum
0,5 ts
Pasta
400 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Rød chili
0,5 stk
Rødløk
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Tomatpuré
140 g
Torskefilet
350 g
Extra virgin olivenolje
0,5 dl
Smør eller solsikke-/rapsolje
Pepper
Salt
Smør
1 ss
Sukker
2 ts
Vann
2 l
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronsaft over fisken rett før servering!
Sett ovnen på 220 grader og en kjele med ca 2 l vann på kok.
Skrell og finhakk 1 stk rødløk, 1 stk spisspaprika, 1/2 stk kinesisk hvitløk, 1/2 stk rød chili. Varm opp 1/2 dl olivenolje til middels varme og stek grønnsakene sammen med 1/2 pk basilikum og oregano i ca 5 minutter. Ha i 1/2 boks tomatpurè, 1 boks knuste tomater, 1 ts sukker, litt salt og kok videre i ca 10 minutter.
Kok 1 pk giglipasta i ca 5 minutter, sil av pastaen og ta vare på ca 2 dl av pastavannet. Ha pastavannet i sausen sammen med pastaen og kok den ferdig i ca 2-3 minutter. Rør om innimellom.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Kutt ca 350 g torskefilet i to like stykker, krydre med salt og 1/2 stk kinesisk hvitløk, og stek i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør og 1/2 stk kinesisk hvitløk (delt i to med skallet på) i stekepannen og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Vel bekomme!