Pasta carbonara med bacon, erter og Grana Padano
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
½ stk
Blomkål
½ stk
Grønne erter
125 g
Bacon
150 g
Glutenfri spagetti
200 g
Grana Padano
1 stk
Egg
1 stk
Laktosefri crème fraîche
150 g
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1148 kcal
- Fett:
- 64 g
- Karbohydrater:
- 114 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eggehviten som blir igjen kan brukes i bakst, omelett eller eggerøre! Hvis eggehviten oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet, holder den i opptil tre uker.
Tilbered den glutenfrie pastaen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og ha den i en liten serveringsskål. Riv blomkålen på rivjernet.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet og løken i 3–4 minutter, til løken er blank. Tilsett den finrevne blomkålen og ertene, og stek videre i ca. 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
Kakk egget, og ha eggeplommen i en skål. Bland den laktosefrie crème fraîchen og grønnsaksbuljongen inn med eggeplommen.
Hell ca. ½ dl av pastavannet over i et desilitermål. Sil resten av vannet av den ferdigkokte pastaen. Sett kjelen tilbake på middels varme. Bland baconblandingen, vannet i desiltermålet og carbonarasausen inn i pastaen.
Server Grana Padano-osten til retten.
Vel bekomme!