Paella med kylling og reker, stekte grønnsaker, ruccola og sitron
3.97 (68)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Skalldyr·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Vann
1 l
Kyllingfilet uten skinn
210 g
Paellaris
300 g
Grønne bønner
150 g
Rød paprika
1 stk
Ruccola
50 g
Sitron
1 stk
Lyngen-reker
100 g
Extra virgin olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 739 kcal
- Fett:
- 3 g
- Karbohydrater:
- 130 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kyllingen i hele stykker, og skjær den i skiver ved servering.
Kok opp en kjele med 1 liter vann.
Skjær kyllingen i store terninger. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbitene i et par minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe.
Kutt tuppene av bønnene, og del dem i to. Kok bønnene i vannet fra punkt 1 i 2 minutter. Løft bønnene over på en tallerken med en hullsleiv.
Ha risen og vannet du kokte bønnene i oppi stekepannen sammen med kyllingen. Rør alt godt sammen, og la det hele koke uten lokk i ca. 20 minutter, eller til risen er ferdigkokt. Rør om av og til, og tilsett mer vann hvis risen blir tørr.
Rens paprikaen og kutt den i store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene i ca. 2 minutter. Tilsett de kokte bønnene og varm opp. Smak til med salt og pepper.
Skyll ruccolaen i kaldt vann. Kutt halve sitronen i båter. Press saften fra den andre halvparten over i en bolle, og tilsett 1 ss olivenolje, rekene og ruccolaen. Krydre med salt og pepper, og bland sammen. Topp paellaen med ruccolaen og rekene. Vend inn grønnsakene hvis du vil, eller server dem ved siden av sammen med sitronbåtene.
Vel bekomme!