Chilibakt laksefilet med sitruskrydrede rotgrønnsaker, ingefær- og soyasmør og persillepoteter

Chilibakt laksefilet med sitruskrydrede rotgrønnsaker, ingefær- og soyasmør og persillepoteter

4.18 (68)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Polkabete
1 stk
Gulbete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Chili
½ stk
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Ingefær
1 bit
Smør
2 ss
Soyasaus
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
631 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek laksen raskt i en stekepanne før den ovnsbakes for mer smak og bedre konsistens.

Sett stekeovnen på 200 grader. 
 Skrell betene og gulrøttene og kutt dem i biter. Fordel rotgrønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og sitruskrydderet. Stek brettet midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skjær chilien i tynne skiver, og krydre laksen med chilien og litt salt. Ta brettet med rotgrønnsakene ut av ovnen, og legg laksen oppå grønnsakene. Stek laksen sammen med grønnsakene de siste ca. 12 minuttene av grønnsakenes steketid. 
 Skrell ingefæren og finriv den på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1–2 ss smør. La smøret surre i kjelen til det er nøttebrunt. Tilsett ca. 2 ss soyasaus og smak til med den revne ingefæren. 
 Finhakk persillen. Sil vannet av potetene når de er ferdige, og vend inn persillen.
Vel bekomme!