Chipotlekrydret laks med ruccolacouscous og tzatziki

Chipotlekrydret laks med ruccolacouscous og tzatziki

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Vårløk
1 pakke
Sitron
½ stk
Ruccola
50 g
Brokkoli
1 stk
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Chipotlemiks
½ pakke
Agurk
1 stk
Tzatzikikrydder
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Foretrekker du å ovnsbake laksen? Legg den i en ildfast form, og stek den i ovnen i 8–10 minutter på 180 grader.

Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Skyll ruccolaen og vårløken i kaldt vann. Kutt vårløken i tynne skiver. Riv skallet av sitronen (kun det gule) på et rivjern. Bland vårløken, 1 ss olivenolje, sitronskallet, saft fra sitronen og ruccolaen sammen med couscousen i en stor serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Del ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell stilken, og kutt den i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter, og bland den inn i couscousen.
 Krydre laksen med chipotlekrydderet, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Laksen skal ha en lys rosa kjerne.
Riv agurken på et rivjern. Bruk hendene til å presse ut væsken fra agurken. Bland agurken sammen med yoghurten og tzatzikien i en serveringsskål, og smak til med litt salt.
Vel bekomme!