Quesadillas med kylling og mozzarella servert med frisk salat

Quesadillas med kylling og mozzarella servert med frisk salat

Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • salt
Gul løk
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Skivet kyllingfilet
600 g
Tomatpuré
2 ss
Three spice
½ pakke
Hvetetortillaer
8 stk
(Hvete)
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gult eple
1 stk
Sitronbalsamico
15 ml
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
522 kcal
Fett:
13 g
Karbohydrater:
47 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tacokrydderet er litt sterkt, så smak til kyllingblandingen med både tacokrydder og salt!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem et skjærebrett, en kniv, en stekepanne, en stekespade, en spiseskje, et stekebrett og en salatbolle. 
Skrell og finhakk løken. Hell vannet av maisen. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i ca. 1 minutt, mens du beveger på den med stekespaden. Ha i løken og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett maisen og 2 ss tomatpuré, og smak til med tacokrydderet og salt. Bland alt godt sammen og stek videre i 1 minutt til. Tilsett litt vann om det blir for tørt.
Dekk stekebrettet med bakepapir. Fordel halvparten av tortillaene utover stekebrettet. Bruk to stekebrett om det blir for trangt på det ene. Fordel kyllingblandingen på hver tortilla, og topp med mozzarellaen. Legg resten av tortillaene oppå mozzarellaen. Stek quesadillaene i ovnen i ca. 6 minutter.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann og kutt dem i grove biter. Kutt paprikaen og eplet i terninger. Ha grønnsakene i salatbollen, og bland inn litt olivenolje. Server sitronbalsamicoen ved siden av.
Fun fact! I nesten hele Mexico brukes ordet «quesadilla» om en frityrstekt eller grillet maislefse som utelukkende er fylt med ost. I området i og rundt Mexico City, derimot, kan en quesadilla være fylt med hva som helst, og trenger ikke å inneholde ost i det hele tatt.
Vel bekomme!