Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
Kjøttdeig
500 g
Tortillalefser
2 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
2 stk
Mais
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Tomatsalsa
1 beger
Lettrømme
1 pakke
Revet mozzarella
2 pakker
Nachochips
1 pakke
Three spice
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett finhakket hvitløk og sitron- eller limesaft i guacamolen for mer smak.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen, og bland inn tacokrydderet. Tilsett 1 dl vann, og la det hele småkoke til krydderet har kokt inn i kjøttet.
Riv bladene av hjertesalaten, skyll dem i kaldt vann og kutt dem i biter. Skrell rødløken, og kutt den, agurken og tomatene i terninger. Sil laken av maiskornene. Ha grønnsakene i separate serveringsskåler
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Fordel nachochipsene utover en ildfast form og dryss over osten. Stek formen i ovnen i 3–4 minutter.
Ha grønnsakene, rømmen, tomatsalsaen og guacamolen i separate serveringsskåler.
For variasjon kan du lage enchiladas! Fordel kjøttblandingen i hver av tortillalefsene, og rull tortillaene sammen. Legg tortillaene over i en stor, ildfast form, og topp dem med tomatsalsaen og osten. Stek formen i ovnen i 10–15 minutter, eller til osten er smeltet og gyllen.
Vel bekomme!