Kremet selleri- og jordskokksuppe toppet med stekt sopp og sukkererter

Kremet selleri- og jordskokksuppe toppet med stekt sopp og sukkererter

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Gul løk
½ stk
Jordskokk
250 g
Sellerirot
250 g
(Selleri)
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
8 dl
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kjerneblanding
1 pakke
Aromasopp
100 g
Sukkererter
1 pakke
Timian
1 stilk
Grove bagetter
2 stk
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
792 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
97 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag hvitløksbagetter! Bland litt presset hvitløk sammen med romtemperert smør. Skjær bagettene i to, og smør dem med hvitløkssmøret før steking.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skrell hvitløken, løken, jordskokkene og selleriroten. Finhakk hvitløken og løken. Kutt jordskokkene og selleriroten i terninger. Fjern eventuelt rusk fra soppen og kutt den i skiver. Skyll sukkerertene i kaldt vann. 
 Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Tilsett løken, selleriroten og jordskokken, og stek grønnsakene i et par minutter, til løken er blitt blank. Krydre med salt, ha i 8 dl vann, grønnsaksbuljong og steinsoppulveret, og la det hele småkoke i 5–7 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper. Tilsett rømmen og grønnkålen rett før servering (spar gjerne litt til topping), og kjør suppen glatt med en stavmikser. 
Varm bagettene i ovnen i 5–8 minutter. 
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i 2–3 minutter, til frøene begynner å poppe. Ha frøene over i en skål. Ha litt smør eller olje i stekepannen og stek soppen sammen med hvitløken og sukkerertene i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Dra bladene av en timianstilk. Topp suppen med kjerneblandingen, timianbladene, sukkerertene og soppen, og server bagettene ved siden av.
Vel bekomme!