Lasagne med frisk eplesalat

Lasagne med frisk eplesalat

4.17 (111)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Bolognese med kjøtt
600 g
(Selleri)
Ferske lasagneplater
250 g
(Egg, Hvete)
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Rødt eple
1 stk
Basilikumolje
15 ml
Granateplebalsamico
15 ml
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
598 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
34 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Punkt 2 kan droppes dersom du legger til 5 minutter med steketid i ovnen!

Sett stekeovnen på 225 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har. 
Varm opp bolognesen i en stor kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg.
 Fordel bolognesebasen, bechamelsausen og lasagneplatene lagvis i en smurt, ildfast form, og avslutt med bechamelsausen. Strø den revne mozzarellaen på toppen av lasagnen. Stek formen i ovnen i 10–15 minutter, eller til lasagnen er gjennomvarm.
 Skyll salaten og eplet. Kutt salaten i grove biter, og eplet i små terninger. Bland salaten og eplet sammen i en serveringsskål, og smak til med basilikumoljen, granateplebalsamicoen, salt og pepper. 
Fun fact! Eple har et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen. Det har mest vitamin C rett under skallet, så det er aller sunnest å spise det med skallet på.
Vel bekomme!