Kyllingfilet med maiskrem, stekt blomkål og urtesaus
3.96 (105)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kyllingfilet med skinn
420 g
Urtesaus
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Blomkålbuketter
150 g
Bladpersille
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 435 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 8 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Halver steketiden i ovnen ved å dele kyllingbrystene i to på langs før du har dem i stekepannen.
Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til full varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i ca. 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den i ca. 2 minutter, eller til den er gyllen. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10–12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Varm opp sausen (i posen) i en stor kjele med vann, på middels høy varme i ca. 15 minutter.
Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Finhakk halve pakken med persille. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålbukettene i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Strø over persillen ved servering.
Fun fact! Blomkålen er mager, men mettende. Den er rik på vitamin C, fiber og folat. Folat spiller en rolle i celledelingsprosessen.
Vel bekomme!