Hoisinglaserte kyllingkjøttboller med jasminris og grønn salat
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Gluten·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
400 g
Sesamfrø
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
600 g
Kyllingkjøttdeig
360 g
Panko
1 pakke
Melk
1–1½ dl
Mexican BBQ
2 pakke
Hoisinsaus
3 pakke
Agurk
1 stk
Sukkererter
150 g
Restaurantsalat
125 g
Restaurantsalat
75 g
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt vann på hendene når du triller kjøttbollene.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme og rist sesamfrøene i ca. 1 minutt, eller til de er gylne. Vend sesamfrøene inn i risen når den er ferdig.
Bland kyllingkjøttdeigen, pankoen, melken og det meksikanske grillkrydderet i en bolle. Bruk hendene eller en sleiv til å vende blandingen sammen, og rull små kjøttboller av kjøttdeigen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, eller til de er gjennomstekte. Tilsett to av pakkene med hoisinsaus, og stek det hele i 3–4 minutter til.
Del agurken i to på langs, og kutt den i tynne skiver på skrått. Skyll sukkerertene i kaldt vann og kutt dem i strimler. Ha salaten, agurken og sukkerertene i en serveringsskål. Vend inn saft fra limen og litt olivenolje, salt og pepper.
Server resten av hoisinsausen til retten.
Fun fact! Hoisinsaus er en kinesisk saus som er laget av soyabønner, hvitløk, chili og krydder. Ordet hoisin er kinesisk for sjømat, selv om sausen vanligvis ikke inneholder ingredienser fra sjøen.
Vel bekomme!