Ostegratinerte svinekoteletter med brokkoli og knuste småpoteter
Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Brokkoli
1 stk
Svinekoteletter
300 g
Ostesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dryss litt persille, dill eller estragon over potetene!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Del brokkolien i fire. Sett en kjele med ca. 1 liter lettsaltet vann på kok. Kok brokkolien i ca. 1 minutt, og ta den ut av vannet. Kok potetene i kokevannet i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, vend inn 2 ss smør, og knus potetene med en skje eller stapper.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttet i ca. 4 minutter på hver side, eller til det har fått en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet i en ildfast form, fordel brokkolien over kotelettene, og hell over ostesausen. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
Fun fact! I boken sin «Roman 1987» fra 1987 omtalte Dag Solstad brokkoli som en «ny og bemerkelsesverdig grønnsak».
Vel bekomme!