Fyldig Stroganoff med kjøttdeig, blomkål og ris

Fyldig Stroganoff med kjøttdeig, blomkål og ris

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Jasminris
150 g
Rød paprika
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Stroganoffbase
300 g
(Melk, Laktose)
Blomkålbuketter
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
28 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
3 g
Protein:
3 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Uventede middagsgjester? Ha gulrotskiver og sopp i sausen, og kok litt ekstra ris ved siden av!

Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt paprikaen i tynne staver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, tilsett paprikastavene og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett stroganoffbasen, og gi det hele et oppkok. Smak til med litt salt og pepper.
Sett en kjele med ca. 1 liter lettsaltet vann på kok. Kok blomkålbukettene i 3–4 minutter. Sil av vannet når blomkålen er ferdig kokt, og vend inn litt smør.
Fun fact! Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter. Historien forteller at retten er oppkalt etter Stroganoff, en greve som var tannløs på sine eldre dager og derfor måtte spise kjøttet oppskåret i strimler.
Vel bekomme!