Tunfisktataki med syltet rødløk, klementin- og rødkålsalat, vårløk og ingefærmajones
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- salt
- sukker
- vann
Jasminris
150 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Vårløk
½ pakke
Agurk
1 stk
Rødkål
300 g
Klementin
1 stk
Tunfisk
160 g
Sesamfrø
1 pakke
Ingefær
½ ss
Aioli
85 g
Koriander
1 bunt
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt limesaft i ingefærmajonesen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Kok opp 1 dl vann, 2 ss sukker, ½ dl eddik og litt salt i en liten kjele. Skru av varmen, men la kjelen stå på platen. Legg løken i laken, og la den trekke på restvarmen i 10 minutter. Sett den syltede rødløken til side.
Kutt ønsket mengde av rødkålen i tynne strimler. Skrell klementinen og bland klementinbåtene sammen med rødkålen i en serveringsskål.
Finhakk korianderen, kutt agurken og vårløken i strimler. Del limen i båter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i ca. 1 minutt, til de er gylne. Ha sesamfrøene over på et fat.
Sett stekepannen tilbake på platen og stek tunfisken i 15–20 sekunder på alle sider. Legg fiskestykkene over på et fat, og sett tallerkenen i kjøleskapet i 5 minutter.
Skrell ingefæren og finriv den på et rivjern. Smak til aiolien med ingefæren.
Skjær tunfisken i tynne skiver. Topp retten med teriyakisausen.
Vel bekomme!