Skinnstekt torsk med potetmos, spinat, og tomat- og valnøttsalat med gressløkvinaigrette
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Potetmos
500 g
Tomat
1 stk
Valnøtter
1 pakke
Gressløk
1 bunt
Olivenolje
½ dl
Balsamicoeddik
1 ss
Torskefilet med skinn
375 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
½ stk
Spinat
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke balsamico, kan du bruke hvitvins- eller rødvinseddik.
Varm opp potetmosen (i posen) i en stor kjele med vann på middels høy varme. La det småkoke i ca. 15 minutter, eller til potetmosen er gjennomvarm. Hell potetmosen over i en serveringsskål og smak til med salt og pepper.
Del tomaten i fire gjennom stilkfestet, og ta ut innmaten. Kutt tomaten i terninger, grovhakk valnøttene og finhakk gressløken. Ha tomaten, valnøttene og gressløken i en serveringsskål, og bland inn olivenoljen og balsamicoeddiken. Smak til salaten med salt og grovkvernet pepper og la salaten stå på benken frem til servering.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med kjøkkenpapir. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olje og 2 ss smør. Stek fisken med skinnsiden ned i 4–5 minutter, snu fisken og la den steke 1 minutt på andre siden. Bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker. Legg fisken på et fat.
Skrell og finhakk hvitløken og rødløken. Varm opp stekepannen til middels høy varme og ha i litt ny olje. Stek rødløken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Vend inn spinaten, og stek den til den faller lett sammen. Bland inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!