Juleburger med salsicciakrydret kjøttdeig, rødkål, epler og bakte potetskiver
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
400 g
Rødløk
½ stk
Rødt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
200 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Salsicciadeig
350 g
Hamburgerbrød
2 stk
Hjertesalat
1 stk
Aioli
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp burgeren med en god skive ost. Velg din favoritt, her passer det godt med alt fra blåskimmelost til gulost.
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Kutt potetene i tynne skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter, eller til potetene er gylne og gjennomstekte. Snu på potetene underveis.
Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha rødkålen og rødløken i en serveringsskål, og bland inn eddiklaken. La rødkålsalaten stå på benken frem til servering. Kutt eplet i terninger. Hell laken av rødkålsalaten og bland inn epleterningene. Smak til med salt og pepper.
Del kjøttdeigen i to, og form hvert del til runde burgere. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 2–3 ss olje. Stek burgerne i 4–5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 1–2 minutter.
Kutt bunnen av salaten og skyll salatbladene i kaldt vann. Server retten med aiolien.
Vel bekomme!