Maistortilla med hvitløksstekt kylling, koriander- og appelsincoleslaw og guacamole
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Rødkål
300 g
Appelsin
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Mexican BBQ
1 pakke
Maistortillaer
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg grønnsakene i små serveringsskåler. Stek løken og chilien sammen med kyllingkjøttet for mer smak.
Sett stekeovnen på 180 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Kutt ønsket mengde av rødkålen i tynne strimler. Skrell appelsinen, og skjær ut filetene. Grovriv agurken på et rivjern, eller kutt den i tynne strimler. Finhakk korianderen og ønsket mengde av chilien. Bland alt sammen med 1 ss olivenolje, honningen, salt og pepper, i en serveringsskål. Press over saften fra fruktkjøttet som sitter igjen i appelsinskallet.
Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen sammen med hvitløken i 3–4 minutter, til kyllingen har fått en jevn stekeflate og er gjennomstekt. Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Krydre kjøttet med det meksikanske grillkrydderet, salt og pepper.
Fyll tortillaene med kyllingen og coleslawen, og topp med guacamolen.
Vel bekomme!