Chana Masala med nøtter, fullkornsris og lime

Chana Masala med nøtter, fullkornsris og lime

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Mandler
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Fullkornsris
125 g
Gul løk
1 stk
Ingefær
½ bit
Vårløk
1 pakke
Blomkål
½ stk
Kikerter
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Stor kokosmelk
1 boks
Kormapaste
½ glass
(Sennep, Mandler)
Lime
1 stk
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Kruspersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
100 kcal
Fett:
7 g
Karbohydrater:
7 g
Protein:
2 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server mangochutney til retten!

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken og ingefæren. Hakk vårløken. Del blomkålen i mindre buketter. Kutt løken i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt, rennende vann.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, ingefæren og halvparten av vårløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i blomkålen og kikertene, og stek videre i et par minutter, til blomkålen har fått litt farge. Tilsett de hakkede tomatene, kokosmelken og ønsket mengde av kormapasten. La det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist nøttemiksen i ca. 1 minutt til nøttene har fått litt farge. 
Kutt limen i båter, og grovhakk persillen. Topp retten med resten av vårløken, nøttemiksen og bladpersillen og server limebåtene ved siden av.
Restetips! Frys resten av blomkålen og bruk den i en smoothie. 
Vel bekomme!