Crispy kylling med wokkede grønnsaker, jasminris og søt chilisaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Hodekål
300 g
Jasminris
250 g
Crispy kyllinglårkjøtt
600 g
Sweet chili-saus
170 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 118 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 29 g
- Protein:
- 1 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnsakene hver for seg om barna foretrekker dem servert separat.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrdiensene i grønn skrift og følger ikke med i kassen. Finn også frem middels stor kjele, en ildfast form, en grønnsaksskreller, et skjærebrett, en kniv og en stekepanne, en stekespade eller en wokpanne.
Kok risen i den lille kjelen, som beskrevet på pakken.
Fordel kyllingen i den ildfaste formen. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt paprikaen i staver, og kutt hodekålen i strimler. Varm opp stekepannen eller wokpannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 3–4 minutter. Beveg på grønnsakene med stekespaden mens de steker. Krydre med salt og pepper.
Server chilisausen ved siden av.
Vel bekomme!