Indrefilet av svin med rotgrønnsaker, potetmos og brun saus
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Soyamarinert indrefilet av svin
600 g
Mandelpoteter
800 g
Melk
2 dl
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel
2 ss
Vann
4 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 7 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 1 g
- Protein:
- 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Knus potetene lett med litt olivenolje, salt og pepper om du vil spare litt tid.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem en grønnsaksskreller, en stor og en liten kjele, et skjærebrett, en kniv, et stekebrett, en stekepanne, en stekespade og en ildfast form.
Skrell potetene hvis du vil. Ha potetene i den store kjelen, dekk dem med vann, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Potetene er gjennomkokte når du lett kan stikke en gaffel i dem.
Skrell og kutt betene og pastinakken i terninger. Dekk stekebrettet med bakepapir. Fordel grønnsakene utover stekebrettet, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-25 minutter.
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Ha kjøttet over i den ildfaste formen, og stek det i ovnen i 12–15 minutter. La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver for servering.
Mål opp 4 dl vann i desilitermålet. Smelt 2 ss smør i den lille kjelen, og rør til det har en nøttebrun farge. Rør inn 2 ss hvetemel, oksebuljongen og vannet. Kok opp, og la sausen småkoke på lav varme frem til servering. Smak til med pepper og eventuelt litt salt eller soyasaus.
Mål opp 2 dl melk i desilitermålet. Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Ha i melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Tips! bruk et steketermometer i kjøttet for et perfekt resultat. Kjøttet er ferdig i ovnen når det har en kjernetemperatur på ca. 68 grader. Deretter bør det hvile noen minutter på benken før du skjærer det i skiver.
Vel bekomme!