Ovnsbakt laksefilet i dillsaus med aspargesbønner og pastasløyfer
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
400 g
Lettmelk
5 dl
Dill
1 bunt
Laksefilet
600 g
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Pasta farfalle
400 g
Grønne bønner
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 359 kcal
- Fett:
- 2 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 15 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Usikker på når laksen er ferdig? Den skal ha en mørk rosa kjerne og være litt rå i midten ved servering. Når hvit væske pipler ut fra laksen, så har den stekt for lenge.
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem et skjærebrett, en kniv, en grønnsaksskreller, et stekebrett, en mellomstor kjele, en liten kjele, en spiseskje, et desilitermål, en visp og en ildfast form.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Dekk stekebrettet med bakepapir, og fordel gulrøttene utover brettet. Ha litt olje, salt og pepper på gulrøttene, og stek dem i ovnen i 15–20 minutter.
Kok pastaen i den mellomstore kjelen som beskrevet på pakken. Kok aspargesbønnene sammen med pastaen det siste minuttet av koketiden.
Mål opp 5 dl melk i desilitermålet. Smelt 2 ss smør i den lille kjelen, og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, mens du rører. Kok opp, og la sausen småkoke i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Finhakk ønsket mengde av dillen, og rør den inn i sausen. Fordel laksen i en ildfast form, og hell over dillsausen. Stek formen i ovnen i 8–9 minutter.
Vel bekomme!